life's like a box of chocolates, you never know which one you'll get
-Forest Gump

Wednesday, 17 August 2011

tak cukup bijak.


am i being thankful??i don't think so.i just want more.

ok fine.aku tamak.aku rasa grade aku mmg teruk.aku tak pernah rasa grade aku is good enough.orang cakap "dah la dah dpt A tu dah".tapi untuk aku just A memang tak cukup.just imagine contohla kan aku dapat 9A but there's someones in this world dapat 9A+.so which is better aku atau dia??.+ aku anak tunggal.korang igt being anak tunggal senang ke.oh ya kebaikannya sume korang dapat but utk dapat tu sume you have to earn it.keburukannya-all the expectation hanya at yourself.kalau ada adik/abg/kakak expectation tu akn pergi sikit dkt abg sikit dkt adik and so on la.and the expectation is way to high.so that is why AKU KENA JADI BIJAK.

seriously bila dapat kertas and i got A.yeayyy.muka gembira je.but bila balik rumah,ada jimmy neutron in my house.so A aku is just like SHEEN.how on earth!! do you expect aku nak jadi macam dia.aku dgn dia totally different.dia all the time dgn buku.aku last minute dgn buku.dia favourite semua orang.aku entah sape suka.

USAHA-tak pernah cukup.walaupun dah berzillion times kena motivasi/ceramah and what so ever.berubah tu cuma sekejap.sehari dua ada la nampak.and then back being lazy again.last usaha yg terakhir adalah study last minutes.oh satu lagi aku nk tegaskan.orang suka cakap aku tipu bila aku cakap "aku xbaca buku".seriously memang aku tak baca.sebab buku and i x sehati sejiwa.haha.seseorang pernah cakap"xkan la awk nk usaha bila nk dkt SPM nnt".aku xnk jadi macam tu tp aku punya MALAS ni lg kuat daripada aku punya KESEDARAN nak ubahkn usaha aku.


AKU PEMALAS.
p.s-salam nuzul al-quran/cuti la wei.



No comments:

Post a Comment