life's like a box of chocolates, you never know which one you'll get
-Forest Gump

Friday, 26 August 2011

RAYA DATANG LAGI.YEAY.

*this is my new addiction-EUNHYUK!!*


pertama sekali,asssalamualaikum dan salam ramadhan al-mubarak kepada anda semua.ya betul tuh,ingat ramadhan belum habis lagi tau,jadi jangan asyik ingat nak raya je.baiklah raya,tentulah sambutan yang paling kita suka kan.jadi bersempena hari raya aidilfitri ini,saya AMIRAH IFFAH AZMAY mengucapkan selamat hari raya kepada anda semua dan yang paling penting maaf zahir dan batin.ya saya tahu la memang sepanjang hidup selama 16 tahun lebih ni manusia yang diberi nama amirah iffah ini tak pernah terlepas dari buat kesilapan.JADI maafkan lah segala khilafku.(wahaha asal takleh belah ni).

ok beralih kepada post saya kali ini,iaitu raya datang lagi!YEAYY.alhamdulillah berkesempatan juga kita menyambut hari ini sekali lagi.ok sebenarnya saya buat post ni awal-awal sebab takut nanti tak sempat sebab maklumla sibuk dengan persiapan raya kan.ok cerita pasal persiapan raya,tahun ni meriah jugak la rumah saya.langsir baru,sofa baru,almari baru dll.hehe.alhamdulillah rezeki dtang melimpah tahun ni kan.syukur ke hidrat ilahi.AMIN.

okla itu je nak cerita,sekali lagi saya minta maaf sangat-sangat dan selamat hari raya.kalau yang masih rasa diri dia tu budak kecil(termasuk saya la tuh) janganla segan datang ke rumah YAA,nnt kumpul duit raya banyak-banyak.jangan malu-jangan segan.hehe.
sekian terima kasih dan sekali lagi mengucapkan SELAMAT HARI RAYA ALDILFITRI.

p.s-maaf sebab amirah iffah dah jadi manusia yang mengeluarkan kata-kata poyo seperti di atas sebab nak raya.HAHA

Friday, 19 August 2011

life like wheel.


Lumrah hidup,adakalanya di atas, ada kalanya di bawah. Terlalu banyak kisah kegagalan dan kejayaan bersilih ganti, itu lah lumrah hidup. Bila di atas, adakalanya jatuh ke bawah. Bila di bawah, hanya ke atas sahaja kita perlu tuju.

Adakalanya kita pernah mengalami kejayaan tidak kira dalam hidup, karier atau keluarga. Adakalanya juga kita pernah jatuh tersungkir dalam apa sahaja. Memang benar apa yang dikatakan sebagai hidup umpama roda, kadang di atas, kadang di bawah.


Tidak kira di mana kita berada, atas atau bawah, syukur dan redha dengan keadaan kita. Bila di atas, banyak2 bersyukur dan terus pertahankan tempat kita di atas. Kalau di bawah, redha dan terus berusaha untuk putarkan roda ke atas semula. Sebab yang atas boleh jatuh, yang bawah boleh naik

PEACE.



mianhae.niat aku baik.nak bagi nasihat dan teguran.kalau aku tak betul takpe.kalau kau betul pn takpe.akhir kata,PEACE.

Wednesday, 17 August 2011

tak cukup bijak.


am i being thankful??i don't think so.i just want more.

ok fine.aku tamak.aku rasa grade aku mmg teruk.aku tak pernah rasa grade aku is good enough.orang cakap "dah la dah dpt A tu dah".tapi untuk aku just A memang tak cukup.just imagine contohla kan aku dapat 9A but there's someones in this world dapat 9A+.so which is better aku atau dia??.+ aku anak tunggal.korang igt being anak tunggal senang ke.oh ya kebaikannya sume korang dapat but utk dapat tu sume you have to earn it.keburukannya-all the expectation hanya at yourself.kalau ada adik/abg/kakak expectation tu akn pergi sikit dkt abg sikit dkt adik and so on la.and the expectation is way to high.so that is why AKU KENA JADI BIJAK.

seriously bila dapat kertas and i got A.yeayyy.muka gembira je.but bila balik rumah,ada jimmy neutron in my house.so A aku is just like SHEEN.how on earth!! do you expect aku nak jadi macam dia.aku dgn dia totally different.dia all the time dgn buku.aku last minute dgn buku.dia favourite semua orang.aku entah sape suka.

USAHA-tak pernah cukup.walaupun dah berzillion times kena motivasi/ceramah and what so ever.berubah tu cuma sekejap.sehari dua ada la nampak.and then back being lazy again.last usaha yg terakhir adalah study last minutes.oh satu lagi aku nk tegaskan.orang suka cakap aku tipu bila aku cakap "aku xbaca buku".seriously memang aku tak baca.sebab buku and i x sehati sejiwa.haha.seseorang pernah cakap"xkan la awk nk usaha bila nk dkt SPM nnt".aku xnk jadi macam tu tp aku punya MALAS ni lg kuat daripada aku punya KESEDARAN nak ubahkn usaha aku.


AKU PEMALAS.
p.s-salam nuzul al-quran/cuti la wei.