life's like a box of chocolates, you never know which one you'll get
-Forest Gump

Sunday, 31 July 2011

MENGINTAI PELUANG.

first of all,kita ketawa HAHAHA.tujuan saya menulis entry ini adalah kerana at first saya BOSAN + kerana HIGHLIGHT surat khabar hari ini iaitu "khairul fahmi che mat putus tunang".hehe.itulah saya punya "mengintai peluang".kan dah cakap dia tunggu saya la tu.(wekkk~).ala beza umur 6 tahun je.hehe.baiklah mulai sekarang saya akan cuba sedaya upaya saya untuk MENGINTAI PELUANGG!!.haha.oklah before we end this lets laugh out loud WAHAHA.+i'm just kidding about all this stuff.i'll never have the chance.i know it.

p.s-semalam saya and farrah alya mohd azemi telah pergi berjoli dan dah tengok captain america:first avenger.mmg best CHRIS EVANS was so HOTT.



Saturday, 30 July 2011

ceriteramira.

i admit that i respect you.i do actually.but sometime you are annoying.i know that i don't have the right to judge you. it your own damn money.but so what!! you suddenly have a lot of money and you should spent every penny of it.i don't care if you wanna do that but what about my priorities .you never give me what i want.it me who only gave you what you want.you what good grades,i already gave you that,you want me do be more discipline,i'm doing it right now.i'm giving all my life to serve you. do you not proud of me??.i know i shouldn't write like this behind your back,so i'm sorry.

Friday, 29 July 2011

JULYJULYJULY.


Hey guys.wassup.it’s been a while since my last posting.anyways bukan ada orang nak baca pn.haha.i’m being busy lately.so this entry conclude everything that had happened in the month of JULY!!.p.s-pedulikan PICTURE  above.
Ok first of all,july was let just say the unfortune month for me.semua benda yang di buat menjadi amat MALANG.ok moving on,ramadhan is coming so lets hope it will be a pleasent month for all of us.
15,16 and 17th july-JOMS 2011.@ journey of a muslim student.memang awesome kem ibadah ni.first time pergi ingatkan ya BORINGG tp ia tidak sama sekali. BESTT sangat sampaikan telah dibuat group FB haha. Memang ada la kesedaran rohani tu tapi sincerely la admit yang sekejap je sedar and then back to the old one.wuhuhuhu you so bad la AMIRAH IFFAH AZMAY.p.s-fobia makan nasi lemak pagi sebelum balik.sakit perut saya.
23 and 24th july 2011-hoi hoya hoi mari kita semua.pergi BUKIT TINGGI yang indah sekali.hehe.merasa la pergi outstation oversea for a while.first kita breakfast dkt R&R makan nasi lemak.oh noo fobia nasi lemak tp nasib baik nothing happens.and then straight forward heading to BUKIT LA TINGGI.berehat sebentar di TAMAN JEPUN.+M. Nasir kan.hahaha.
Lepas tu kita pg tmpt paling common kita pergi iaitu KL.haha.sampai homestay dapat lagi satu pengalaman yang indah iaitu KATILKU ROBOH.+(eleh sikit je xmcm org lain). Ok dah.aktiviti seterusnya menghabiskan duit.memang abis pn duit saya.MENARA TINJAU AND TAMAN TASEK.
p.s:aktiviti tambahan for the month of JULY –lisan/2 hari mc/peka CHEMISTRY/
T H E  E N D    S E K I A N :majulah sukan untuk Negara.




Wednesday, 13 July 2011

SUNG JOON

thanks to siti aisyah zulkifli for~~what the word.MEMPERKENALKAN.p/s-menjual sebenarnya.haha.anyway from her lah aku kini mengenali another great actor SUNG JOON OPPA.


handsome tak.HAHA.wahh.aku suka dia sebab muka dia ala-ala korean+japanese.ASAA~first mengenalinya dr cerita LIE TO ME.aisyah punya keje.hehe.walaupun pn dlm citer tu dia hero ke-second je.tp dia tetap cool.chewah.asal la aku suka sgt hero kedua je.pelik2.anyways dia ada berlakon dlm satu lagi cerita WHITE CHRISTMAS.entahlah tak tengok pn lg.takpe2 itu nanti punya cita.so sebab minat la sangat.aku pun men-google la dia ini.so inilah hasilnya.

Name: 성준 / Sung Joon (Seong Jun)
Real name: 방성준 / Bang Sung Joon
Profession: Actor
Birthdate: 1990
Height: 187cm

TV Shows
Lie to Me (SBS, 2011)
White Christmas (KBS2, 2011)


SUNG JOON OPPA DAEBAK
it's picture time :)

ini waktu first dia keluar dalam lie to me.masa ni rambut still panjang lagi.


and then come the new haircut.aku prefer dia rambut macam ni.nampak manly sikit.

and bawah-bawah ni hasil men-google aku.hehe




T H E E N D.T H A N K Y O U.>____<



Tuesday, 12 July 2011

it's my life.

It's my life,And it's now or never,I ain't gonna live forever,I just wanna live while I'm alive
this is my life.tapi kenapa aku rasa hidup aku ni hanya untuk menyenangkan orang lain.myra you do this,you do that.i don't even know what to do for my own sake.memang susah.ayat ni selalu keluar"cuba la jadi macam ......................... kmu tu.da la pandai.so what.i'm useless la kalau tak pandai.apalah gunanya nak compare2 kn orang lain.i am who i am.hidup ni tak selalu SEMPURNA.kenapa nak kena jadi orang lain sedangkan diri kita sedia ada.

this is my life.aku dah hidup for 16 years.and aku still tak tahu what i want to do with my life.ooohh amirah iffah azmay nak jadi doktor.tapi mampu ke semua tu tercapai.cita-cita tu hanya mengikut cita-cita orang lain.eehh aku nak jadi doktor la.eee aku pn sama nk jadi doktor.what really i wanna be.aku tak tahu.aku teringat cerita twilight saga:Eclipse. Jessica’s (Anna Kendrick) graduation speech.
“When we were five, they asked us what we wanted to be when we grew up. Our answers were thing like astronaut, president, or in my case… princess.
When we were ten, they asked again and we answered – rock star, cowboy, or in my case, gold medalist. But now that we’ve grown up, they want a serious answer. Well, how ’bout this: who the hell knows?!
This isn’t the time to make hard and fast decisions, its time to make mistakes. Take the wrong train and get stuck somewhere chill. Fall in love – a lot. Major in philosophy ’cause there’s no way to make a career out of that. Change your mind. Then change it again, because nothing is permanent.
So make as many mistakes as you can. That way, someday, when they ask again what we want to be… we won’t have to guess. We’ll know.”

the point is sekarang ini ialah masa untuk kita buat silap and dgn kesilapan tu kita boleh perbaiki diri kita. be a BETTER person.hidup ini lebih pendek dari yang kita jangka.jadi pedulikan apa orang nk cakap.buat apa yang kita rasa betul.fikir guna akal fikiran dan bukan guna hawa nafsu.ini hidup kita bukan orang lain.

S E K I A N.