life's like a box of chocolates, you never know which one you'll get
-Forest Gump

Friday, 18 November 2011

tamat form 4.

assalamualaikum.put your hands up.form 4 da habis.what i mean is sesi pembelajaran tingkatan 4 iaitu utk tahun 2011 da habis.yeahhh and noooo..yeah for it's school holiday.and no because it mean saya dah nak masuk form 5 da next year.WHAT??opsss it's okay la.sebab saya da se-sedar-sedarnya dah ni.(btl ke bm saya ni).lantak la.

#so mengakhiri post ini.saya sertakan gambar berukur poskad..eh xde la.HAHA.my final exam results.
#tengoklah sepuas-puasnya.sebab tahun this results will be totally different.thank you.


*nampak tak addmath aku C tuhh.memang aku teruk la dlm addmath ni.so i'm gonna work it out no matter what.

T H E  E N D.

Wednesday, 16 November 2011

i can do it


setiap kali aku nak try something it always came out the opposite way.kenapa??tapi kali ni aku boleh.aku amirah iffah azmay boleh buat semua ni.walaupun aku tak tahu sama ada aku suka atau cinta dia, aku taknak tahu.walaupun dia muncul beribu-kali dalam mimpi aku pun aku takkan ambil tahu.sebab aku amirah iffah azmay adalah 2012 spm candidate and i'm setting my target for spm.straight A's as possible bro.

so you and me are not meant to be.aku taknak anything getting on my way.kalau tak i'll regret this for the rest of my life.2012 is my year.no more second place.sorry aisyah .not only her but dalam family aku pun i always be the second one.sebab in my family ada genius yang bernama muhd ikhwan zainuddin.is it possible ?? i don't know.we'll see.aku tak boleh janji sebab i'm not good on keeping my promise.

dan satu lagi.aku boleh sebab i'm the only daughter of rosni abu hassan.if she can get through the ........... and survived.why can't i ???.aku anak dia..#sayangibusampaibilabila.and i will make her proud.please wait for me.kidaryo juseyo~iloveyoumom.ramai tak percaya dekat aku.cakap aku banyak main-main.tak serius.tak mengapa.you'll see.

S E K I A N


Thursday, 3 November 2011

2PMALWAYS



awesomeashottest:
Nichkhun must be the brightest person so far I have met among the artists. He’s not captivated by easily acquired fame and money, and his greatest strength is that he can easily determine what really matters the most.
Chansung
He’s simple and honest. He is a loveable person, who honestly and sometimes naively tries his best.
Taecyeon
The difference or a gap between Taecyeon’s excellence and the things he’s lacking is very adorable. He might be acting very sexy on stage, but in reality he’s the most simple-hearted and genuine of them all.
Wooyoung
There’s a word in Korean “kki” () which means “natural talent“. It refers to naturally gifted artists, and this boy has that kind of talent. He‘ll be become a great entertainer, if he manages to break through his shell. 
Junsu
Junsu is a dinstinctive personality already. As a person from Daegu, he has a unique accent. He was hiding it, but during one variety show, he went and used it all out unawares. After that day, he discarded all the boundaries, and it became an honest part of him to the very core of his songs.
Junho
 Even thinking of him moves a corner in my heart.“For a celebrity it’s better to be unattractive than to look like someone else.” It really hurt to see him agonize over certain things.
(Source: thehottestssantiqueen)

p.s,,down here is my favourite member of 2pm.taecyeon~taecyeon~ok taecyeon <3

"oppa mideodo doeji OK"
translation:oppa i can trust you OK.

Wednesday, 26 October 2011

FYI about amirahiffahazmay

heehoo people.up there is ok taecyeon.just one of the 2pm member that is so awesome.

for you information:
1.she's a nerd.totally.
2.photogenic of course not.but camera always stay tight with her.because you know why.setiap gambar ada lagu.HAHA
3.loose t-shirt and skinny jeans are her's things.
4.she's a HOTTEST.not that she is hot or something she is a 2pm fan.(ok taecyeon la man)
5.opposite og vegetarian.means she doesn't eat veggies.
6.not into football.but she prefers manchester united.HAHA
7.like manly namjae not cute boys.
8.hates guy that trying too hard to impress her.just be nice.that's it.
 9.she's nuts.always talking to herself and to the mirror.
10.hates people that have more than her.she said she doesn't care but in fact she did actually.haha.

that's it people.more to come.please wait :)
#smile#

Sunday, 23 October 2011

picture

"A picture is worth a thousand words"
                                                       Napolean Bonaparte
 
                                                                                                                
 
when i'm sad,i look to pictures to be happy.when i'm happy,i look to pictures to be more happy.a picture say it all.it is your memories.your past,your present and your future.when you get older you'll start forgetting your childhood memories.you'll start forgetting your friends.that what world have made to you.there will not be any past,just only the present time.so keep your pictures like your tressures because someday you will have amnesia.the condition in which one's memory is lost.but pictures will kept your memories alive for ever.that is why
"A picture is worth a thousand words"
 
happy family
future doctor
my love to her will still forever although she was sick.
bond between us.i miss this moments.
family historical event
could it be me.haha

super addiction.(:


p/s-more to come.wait ok.love you.


 

Friday, 21 October 2011

manusia pelbagai rupa.

Manusia,
Seringkali alpa
Seringkali dusta
Akalnya diletak di kaki
nafsunya diletak di hati
Lebih hebat si buta kopak
Mendengar tanpa bicara
Menilainya dengan nurani

#bukanakupunya#                                                                                         
 
manusia pelbagai rupa.manusia hipokrit manusia tak guna.manusia gedik yang di salah sangka.manusia penipu tembelang sahaja.manusia bongkak dengan darjat dan harta.manusia talam dua muka.manusia yang kata cintai mereka.manusia yang taksub dengan dunia.manusia pengampu menyembah segala apa di hadapan mereka.manusia munafik usahlah dikata.dan manusia yang paling aku tak suka.manusia bermulut manis penikam belakang dan aku mangsa.mungkin aku salah satu manusia.tapi siapa kau manusia untuk menuduh aku tergolong satu daripadanya.emosi manusia mudah terbakar.ketahui sifat manusia adalah rendah hati.oleh itu,manusia menghina.manusia mengadili.dan manusia mencaci.mungkin bukan di mulut tapi di hati.namun masih terdapat sekumit manusia.manusia yang menyayangi dan bukannya menyakiti.manusia menghargai dan bukannya mengkeji.keikhlasan manusia terpancar di wajahnya.namun hitam gelap hati manusia takkan kelihatan dari pancainderanya.aku manusia.engkau manusia.hanya hitam rambut yang sama tapi manusia berbeza.itulah manusia pelbagai rupa.
 
SEKIAN.by-amirahiffahhazmay

Tuesday, 11 October 2011

broken heart

Confession of a broken heart

i love you.tiga perkataan yg aku teringin sangat nak ungkapkan dekat kau tapi sekarang,it's too late.aku tunggu lama untuk semua ni.and now i loss my second chance.mungkin lepas ni tak ada peluang ketiga dah.i really like you.aku tutup pintu hati aku untuk orang lain sebab aku hanya nampak kau seorang.but after all these years ,kau still tak nampak aku.berapa banyak kali aku try to give up.aku selalu cakap "mira lupakan dia".but it just too impossible to do it.dulu aku selalu fikir kau hak milik aku.you're my mr.perfect.tapi aku silap.you're not mine.
aku dah nekad,from now on aku kena lupakan kau.semua tu kisah silam sekarang.aku nak buka hati aku untuk orang lain.i'm sorry tapi kau tak nampak aku.and now aku lupakan kau.goodbye.

Friday, 30 September 2011

gentleman


amirah iffah azmay ada secret admirer,~OMG,OMD,++
whoa,awesome.haha.tapi taknak la.sbb aku dah jumpa dah mr.perfect aku.
so kepada you know who,SORRY.haha.sila baca bawah ini.surat minta maaf khas for you know who.

kau,not so bad-kau,intelligent of course-kau,suka tolong orang-kau,tinggi.HAHA-kau,sport pn terer-
tapi sorry..aku dah jatuh cinta dengan pakcik kaki panjang.

haha.siapa actually pakcik kaki panjang ni???
saya seorang sahaja yang tahu.

Thursday, 15 September 2011

what so ever.

assalamualaikum pembuka bicara.hai,hello,konichiwa,anyeong etc.amirah iffah di sini.ok first thing first entry ini saja je di post-kan utk membuang masa aku.HAHA.ketawa semua ketawa.lagi satu tujuan aku posting this thing adalah untuk mengeluarkan semua ketidakpuasan yang ada dalam hati aku ni.

YANG PERTAMA~~INDIVIDU KIDAL.
aku paling tak puas hati bila orang asyik fikir keburukan being a lefty.what the problem with all these people la~.the only thing yang korang semua ingat ialah orang kidal tulis or apa2 jela guna tangan basuh berak kan.cis.nampak sangat kunonya.aku pn lefty jugak.selalu orang tanya aku kenapa kau tulis guna tangan kiri,kenapa tangan kau pusing macam tuh.bla-bla-bla.meh sini aku cerita sikit pasal LEFT-HANDED ni dekat anda semua yang tak tahu pasalnya.

Definisi
Kidal bermaksud individu yang lebih cenderung menggunakan tangan kiri untuk. melakukan berbagai tugasan. 10 peratus dari 6.7 billion populasi di dunia ini adalah manusia yang kidal ( lefthanded ). Hubungan kidal dengan otak Secara amnya kidal juga bermaksud lebih menguasai otak di sebelah kanan. Ini adalah kerana otak kita berfungsi secara menyongsang iaitu otak sebelah kiri menguasai bahagian tubuh badan yg. di sebelah kanan dan otak sebelah kanan pula menguasai bahagian tubuh badan yg. di sebelah kiri. Otak sebelah kiri (cenderung menggunakan tangan kanan) menguasai kawalan pertuturan, bahasa, tulisan, lojik, matematik dan sains. Otak sebelah kanan (cenderung menggunakan tangan kiri) menguasai kawalan muzik, seni, kreativiti, tanggapan, emosi dan kebijaksanaan.Dengan penguasaan otak ini adalah dikatakan individu kidal lebih bijak dari segi kreativiti dan seni berbanding mereka yg. menggunakan tangan kanan.
brainorg
Hubungan kidal dengan otak
Secara amnya kidal juga bermaksud lebih menguasai otak di sebelah kanan. Ini adalah kerana otak kita berfungsi secara menyongsang iaitu otak sebelah kiri menguasai bahagian tubuh badan yg. di sebelah kanan dan otak sebelah kanan pula menguasai bahagian tubuh badan yg. di sebelah kiri.
Otak sebelah kiri (cenderung menggunakan tangan kanan) menguasai kawalan pertuturan, bahasa, tulisan, lojik, matematik dan sains.
Otak sebelah kanan (cenderung menggunakan tangan kiri) menguasai kawalan muzik, seni, kreativiti, tanggapan, emosi dan kebijaksanaan.Dengan penguasaan otak ini adalah dikatakan individu kidal lebih bijak dari segi kreativiti dan seni berbanding mereka yg. menggunakan tangan kanan.
Fakta menarik
1. Individu kidal cenderung merasa cemas ataupun malu dengan apa yang ingin dilakukan atau dikatakan.
Kajian dari Abertay University Skotlandia menemukan bahwa orang kidal cenderung lebih setuju dengan pernyataan seperti : “Saya khautir membuat kesalahan.” Mereka yang kidal juga sepakat dengan penyataan : “Kritik atau omelan membuat saya sedikit sakit hati.”. Dr Lynn Wright, yang menjalan kajian tersebut di Dundee, Skotlandia, percaya fenomena ini disebabkan adanya perbezaan bahagian otak antara orang kidal dan orang tangan kanan.
“Orang kidal cenderung lebih bimbang, sedangkan mereka yang memakai tangan kanan cenderung sedikit bergerak cepat. Pada orang kidal, bagian otak kanannya lebih dominan, dan inilah bagian yang sepertinya mengendalikan aspek negatif dari emosi. Mereka yang lebih banyak memakai tangan kanan, bagian otak kirinya lebih dominan,” jelas Lynn
TOKOH-TOKOH KIDAL
1. Presiden Amerika Syarikat
I. James A. Garfield (1831-1881) 20th
II. Herbert Hoover (1874-1964) 31st
III. Harry S. Truman (1884-1972) 33rd
IV. Gerald Ford (1913- ) 38th
V. Ronald Reagan (1911 – ) 40th
VI. George H.W. Bush (1924- ) 41st
VII. Bill Clinton (1946- ) 42nd
VIII. Barrack Obama 44th ( Mccain juga seorang kidal )
2. Tokoh ternama
v Aristotle (Ahli falsafah)
v Mahatma Gandhi (tokoh keamanan),
v Isaac Newton (saintis)
v Albert Einstein (saintis)
v Henry Ford Jr., (automobil)
KELEBIHAN DAN KEKURANGAN
1. Kesukaran bagi individu kidal:
Menulis didalam buku tebal (diari, buku laporan,dll ) akan menyukarkan individu kidal semasa menulis di bahagian kiri mukasurat kanan buku.Tulisan yang bermula dari kiri ke kanan juga merupakan salah satu faktor individu kidal menulis dengan gaya/cara yang unik sedikit.
Penggunaan peralatan lain tangan kanan; Gunting, senjata api (machine gun, alatan memanah, dll ), komputer (tetikus), peralatan dapur, dan lain-lain.
Kerusi meja (kerusi kuliah) ; Penggunaan meja kerusi meja di dalam kelas dicipta khusus untuk orang tangan kanan. Maka, individu yang kidal perlu mengiringkan sedikit badan sewaktu menulis agar tangan kidal dapat memanfaatkan setiap ruang meja yang ada.
Individu kidal dipercayai mempunyai kelemahan dalam aspek:
* Pengurusan
* Kesihatan
* Pendidikan
* Kerjarumah/surirumah
* Pelajar
2. Kelebihan bagi individu kidal:
Tulisan Arab:
· Menulis dalam tulisan jawi/arab lebih senang berbanding tulisan biasa.
Kreativiti:
· Individu kidal menggunakan otak sebelah kanan yang menguasai kawalan muzik, seni, kreativiti, tanggapan, emosi dan kebijaksanaan.
Kamera :
· Bentuk kamera SLR yang memerlukan kedua-dua belah tangan sedikit menyenangkan individu kidal. Tangan kidal/kiri akan digunakan untuk memegang lensa dan menyokong berat kamera tersebut. Oleh itu, mereka lebih cepat mengubah fokus kamera dan kamera dapat disokong dengan mudah.
“Adaptability:
· Because their world is dominated by right-handed products, lefties are much more easily adaptable to right-handed tools and utensils than righties are to left-handed products. This can be helpful if a lefty breaks his dominant arm and is temporarily unable to use it.”
Peperangan :
· Sewaktu peperangan zaman lampau,apabila dua individu bertemu,mereka akan saling memegang tangan kanan antara satu sama lain. Ini akan menunjukkan mereka tidak membawa senjata. Individu kidal sahaja yang dapat mengambil kesempatan memegang pedang di belakangnya.
· Kebanyakan pahlawan kidal terpaksa berlatih pedang dengan pahlawan tangan kanan. Oleh itu, mereka bersedia bertempur dengan pahlawan tangan kanan manakala majoriti pahlawan tangan kanan tiada persediaan menentang pahlawan kidal.
Individu kidal dipercayai mempunyai kelebihan dalam aspek:
a) Teknologi Maklumat
Bill Gates
b) Seni ( suara, lukis, pertahanan diri/peperangan )
Saidina Umar Al-Khattab
Julius Caesar,
Alexander the Great,
Napoleon Bonaparte dan Isterinya,
Leonardo Da Vinci
c) Musik dan hiburan
Michelangelo Buonaroti,
Beethoven
Selebriti
Oprah Winfrey
Amitabh Bachchan
Tom Cruise
Charlie Chaplin
Nicole Kidman
Marilyn Monroe
Angelina Jolie
Keanu Reeves
Sylvester Stallone
Asmawi bin Ani( Mawi )
Man Kidal
d) Sukan
Pelé -Edson Arantes do Nascimento (Bolasepak)
Diego Armando Maradona (Bolasepak)
Lieonel Messi (Bolasepak)
Rafael Nadal (Tenis)
John McEnro (Tenis)
Lin Dan (Badminton)
Valentino Rossi (Lumba motosikal)
Rumusan
1. Secara kasarnya sekitar 10-15% drp. penduduk dunia adalah kidal.
2. Orang kidal tidak semestinya mempunyai kedua ibubapa yg. juga kidal.
3. Menurut kajian tidak ada sesiapapun yg. dpt. mendefinasikan mengapa sesetengah individu itu dilahirkan kidal. Tidak ada gen yg. mengaitkan orang kidal dpt. dikenalpasti, tetapi ianya mempunyai kaitan didalam sesebuah keluarga.
4. Leonardo da Vinci menulis kesemua data peribadinya dari kanan ke kiri (seperti penulisan jawi) sehinggakan sesiapa yg. ingin membacanya terpaksa menggunakan cermin utk. menterjemahkan mesej-mesejnya.
5. Hari istimewa utk. orang kidal adalah Hari Kidal Sedunia yg. disambut pada 13 Ogos setiap tahun.(ni budaya orang barat-tak perlu ikut..huhu)
6. Lebih ramai lelaki yang kidal berbanding perempuan
7. Individu Kidal, Individu Elastik
Disebabkan individu kidal terpaksa menggunakan pelbagai barangan untuk orang biasa (tangan kanan), mereka terpaksa menyesuaikan diri dalam semua keadaan agar dapat menggunakan sesuatu kemudahan seperti orang bertangan kanan. Akhirnya, mereka dapat menyesuaikan diri dalam semua kerja walaupun dengan gaya kerja yang sedikit berbeza. Dan disebabkan itu juga menjadi faktor orang kidal hidup 9 tahun lebih pendek dari orang dengan tangan kanan secara puratanya.
Orang kidal pintar?
Memang ramai individu kidal yang tersohor tetapi kepintaran mereka bukan kerana kidal tetapi kerana mereka menggunakan 80%-90% otak. Mengikut pendapat aku, individu kidal bukan sahaja menggunakan otak kanan secara maksima,tetapi juga menggunakan otak kiri lebih banyak dari orang biasa yang menggunakan otak kanannya. Orang kidal menggunakan lebih banyak bahagian otak kerana secara ringkasnya mereka juga melakukan beberapa kerja menggunakan tangan kanan selain menggunakan tangan kiri mereka dan secara automatik mereka menggunakan kedua-dua belah bahagian otak lebih dari orang kebiasaan. Bukan semua kidal tu pandai tapi yang pasti, tak kira kidal atau tidak, kalau malas buat kerja.
Makan tangan kiri
Rasulullah saw bersabda, “Wahai anak, bacalah nama Allah dan makanlah dengan tangan kananmu, dan makanlah seterusnya dengan tangan kananmu.” (HR. Bukhori Muslim)
Pasal isu makan guna tangan kiri. Aku rasa ramai kidal pun makan dengan tangan kanan kecuali kalau guna sudu kan? Orang kidal ni selalu kena tegur kalau makan guna sudu. So, bagi orang kidal, makan la guna tangan je. Ikut sunah Nabi, dapat pahala lagi.
Wallahualam.
“only left-handed are in their right minds”

*so now you know kan.so lain kali bila nak cakap tuh jangan main BANTAI je.*

YANG KEDUA-HAMBA ALLAH S.W.T
aku dah meluat la dengar orang kutuk sana,kutuk sini,kutuk sinun.tahu tak orang yang kutuk orang lain ni sebenarnya tiada KEYAKINAN DIRI.sebab tula dia akan mengutuk orang lain just to feel good about themselves.ok aku buat statement sendiri yang memang aku pn macam korang tp please la jangan over sangat.pompuan yang gedik-gedik tu,apa orang gelar "bitch".ya.betol kot.haha.sebenarnya aku serius jijik dengan korang.well entah la kenapa,mungkin sebab attitude korang kot.wei tolongla ubah diri anda semua,dah nak akhir zaman dah pon.and lagi satu yang aku tak suka is korang suka ckp kasar and bullshit macam nak tunjuk gangster sangat la.

YANG KETIGA-BENDA-BENDA
something yang orang sekarang suka cakap,*lucah-lucah*.apa yang best sangatnya.serius la aku faham benda tu semua tapi what the point utk cakap semua tu.maksiat la semua tu.bangga la sangat.everyday,"wei tau tak semalam aku dengan si polan ni ......blablabla".wei cakap tuh memang saja nk bg orang lain dengar ke or volume suara kau memang macam tu.bising tau tak ,,BISINGGGG.
itu memang korang expert la.what about some learning,tak pernah terfikir ke nk jadi a better person.

*so next time please la jangan cakap shit dengan aku.sebab benda tu semua tak important PONNN.PONN.*

YANG KE EMPAT-ANAK TUNGGAL
untung la dia anak tunggal.semua dapat.nak ini dapat,nak itu dapat.WHAT ingat dapat jatuh dari langit ke.you have to earn it la.igt senang-senang je.ini la pandangan sinonim yang selalu anak tunggal dapat.jadi anak tunggal bagi aku tak best langsung.anak tunggal kena jadi kebanggaan keluarga,pernah tak terfikir.yela kalau dah anak tunggal tak banggakan keluarga sapa lagi yang nk kan.kalau anak tunggal jadi loser,kau jadi loser seorang jela.tak ada abang or kakak or adik yang aku jadi lagi loser dari kau.pernah tak terfikir??
kalau buat silap,kalau ada abang or kakak or adik dapat la korang salahkan adik korang yang innocent tuh.haha.tapi anak tunggal,it you own damn fault la.HAHA

*so.sekarang korang nk jadi anak tunggal tak??*jadi renung-renungkan.hehe.

IT THE END of our story,akhir kata i'm sorry if terasa hati.
BYE.

Tuesday, 13 September 2011

TERLEBIH LAMBAT.

*uitttuitt gambar di atas tu aku tuh and of course my lovely mom*

TERLEBIH LAMBAT.adoyai lambat betul entry ni keluar kan.haha.ini actually my posting is for aidilfitri but i guest it too late isn't it.haha.so aku post this picture jela.so have fun.HAHA

Friday, 26 August 2011

RAYA DATANG LAGI.YEAY.

*this is my new addiction-EUNHYUK!!*


pertama sekali,asssalamualaikum dan salam ramadhan al-mubarak kepada anda semua.ya betul tuh,ingat ramadhan belum habis lagi tau,jadi jangan asyik ingat nak raya je.baiklah raya,tentulah sambutan yang paling kita suka kan.jadi bersempena hari raya aidilfitri ini,saya AMIRAH IFFAH AZMAY mengucapkan selamat hari raya kepada anda semua dan yang paling penting maaf zahir dan batin.ya saya tahu la memang sepanjang hidup selama 16 tahun lebih ni manusia yang diberi nama amirah iffah ini tak pernah terlepas dari buat kesilapan.JADI maafkan lah segala khilafku.(wahaha asal takleh belah ni).

ok beralih kepada post saya kali ini,iaitu raya datang lagi!YEAYY.alhamdulillah berkesempatan juga kita menyambut hari ini sekali lagi.ok sebenarnya saya buat post ni awal-awal sebab takut nanti tak sempat sebab maklumla sibuk dengan persiapan raya kan.ok cerita pasal persiapan raya,tahun ni meriah jugak la rumah saya.langsir baru,sofa baru,almari baru dll.hehe.alhamdulillah rezeki dtang melimpah tahun ni kan.syukur ke hidrat ilahi.AMIN.

okla itu je nak cerita,sekali lagi saya minta maaf sangat-sangat dan selamat hari raya.kalau yang masih rasa diri dia tu budak kecil(termasuk saya la tuh) janganla segan datang ke rumah YAA,nnt kumpul duit raya banyak-banyak.jangan malu-jangan segan.hehe.
sekian terima kasih dan sekali lagi mengucapkan SELAMAT HARI RAYA ALDILFITRI.

p.s-maaf sebab amirah iffah dah jadi manusia yang mengeluarkan kata-kata poyo seperti di atas sebab nak raya.HAHA

Friday, 19 August 2011

life like wheel.


Lumrah hidup,adakalanya di atas, ada kalanya di bawah. Terlalu banyak kisah kegagalan dan kejayaan bersilih ganti, itu lah lumrah hidup. Bila di atas, adakalanya jatuh ke bawah. Bila di bawah, hanya ke atas sahaja kita perlu tuju.

Adakalanya kita pernah mengalami kejayaan tidak kira dalam hidup, karier atau keluarga. Adakalanya juga kita pernah jatuh tersungkir dalam apa sahaja. Memang benar apa yang dikatakan sebagai hidup umpama roda, kadang di atas, kadang di bawah.


Tidak kira di mana kita berada, atas atau bawah, syukur dan redha dengan keadaan kita. Bila di atas, banyak2 bersyukur dan terus pertahankan tempat kita di atas. Kalau di bawah, redha dan terus berusaha untuk putarkan roda ke atas semula. Sebab yang atas boleh jatuh, yang bawah boleh naik

PEACE.



mianhae.niat aku baik.nak bagi nasihat dan teguran.kalau aku tak betul takpe.kalau kau betul pn takpe.akhir kata,PEACE.

Wednesday, 17 August 2011

tak cukup bijak.


am i being thankful??i don't think so.i just want more.

ok fine.aku tamak.aku rasa grade aku mmg teruk.aku tak pernah rasa grade aku is good enough.orang cakap "dah la dah dpt A tu dah".tapi untuk aku just A memang tak cukup.just imagine contohla kan aku dapat 9A but there's someones in this world dapat 9A+.so which is better aku atau dia??.+ aku anak tunggal.korang igt being anak tunggal senang ke.oh ya kebaikannya sume korang dapat but utk dapat tu sume you have to earn it.keburukannya-all the expectation hanya at yourself.kalau ada adik/abg/kakak expectation tu akn pergi sikit dkt abg sikit dkt adik and so on la.and the expectation is way to high.so that is why AKU KENA JADI BIJAK.

seriously bila dapat kertas and i got A.yeayyy.muka gembira je.but bila balik rumah,ada jimmy neutron in my house.so A aku is just like SHEEN.how on earth!! do you expect aku nak jadi macam dia.aku dgn dia totally different.dia all the time dgn buku.aku last minute dgn buku.dia favourite semua orang.aku entah sape suka.

USAHA-tak pernah cukup.walaupun dah berzillion times kena motivasi/ceramah and what so ever.berubah tu cuma sekejap.sehari dua ada la nampak.and then back being lazy again.last usaha yg terakhir adalah study last minutes.oh satu lagi aku nk tegaskan.orang suka cakap aku tipu bila aku cakap "aku xbaca buku".seriously memang aku tak baca.sebab buku and i x sehati sejiwa.haha.seseorang pernah cakap"xkan la awk nk usaha bila nk dkt SPM nnt".aku xnk jadi macam tu tp aku punya MALAS ni lg kuat daripada aku punya KESEDARAN nak ubahkn usaha aku.


AKU PEMALAS.
p.s-salam nuzul al-quran/cuti la wei.



Sunday, 31 July 2011

MENGINTAI PELUANG.

first of all,kita ketawa HAHAHA.tujuan saya menulis entry ini adalah kerana at first saya BOSAN + kerana HIGHLIGHT surat khabar hari ini iaitu "khairul fahmi che mat putus tunang".hehe.itulah saya punya "mengintai peluang".kan dah cakap dia tunggu saya la tu.(wekkk~).ala beza umur 6 tahun je.hehe.baiklah mulai sekarang saya akan cuba sedaya upaya saya untuk MENGINTAI PELUANGG!!.haha.oklah before we end this lets laugh out loud WAHAHA.+i'm just kidding about all this stuff.i'll never have the chance.i know it.

p.s-semalam saya and farrah alya mohd azemi telah pergi berjoli dan dah tengok captain america:first avenger.mmg best CHRIS EVANS was so HOTT.



Saturday, 30 July 2011

ceriteramira.

i admit that i respect you.i do actually.but sometime you are annoying.i know that i don't have the right to judge you. it your own damn money.but so what!! you suddenly have a lot of money and you should spent every penny of it.i don't care if you wanna do that but what about my priorities .you never give me what i want.it me who only gave you what you want.you what good grades,i already gave you that,you want me do be more discipline,i'm doing it right now.i'm giving all my life to serve you. do you not proud of me??.i know i shouldn't write like this behind your back,so i'm sorry.

Friday, 29 July 2011

JULYJULYJULY.


Hey guys.wassup.it’s been a while since my last posting.anyways bukan ada orang nak baca pn.haha.i’m being busy lately.so this entry conclude everything that had happened in the month of JULY!!.p.s-pedulikan PICTURE  above.
Ok first of all,july was let just say the unfortune month for me.semua benda yang di buat menjadi amat MALANG.ok moving on,ramadhan is coming so lets hope it will be a pleasent month for all of us.
15,16 and 17th july-JOMS 2011.@ journey of a muslim student.memang awesome kem ibadah ni.first time pergi ingatkan ya BORINGG tp ia tidak sama sekali. BESTT sangat sampaikan telah dibuat group FB haha. Memang ada la kesedaran rohani tu tapi sincerely la admit yang sekejap je sedar and then back to the old one.wuhuhuhu you so bad la AMIRAH IFFAH AZMAY.p.s-fobia makan nasi lemak pagi sebelum balik.sakit perut saya.
23 and 24th july 2011-hoi hoya hoi mari kita semua.pergi BUKIT TINGGI yang indah sekali.hehe.merasa la pergi outstation oversea for a while.first kita breakfast dkt R&R makan nasi lemak.oh noo fobia nasi lemak tp nasib baik nothing happens.and then straight forward heading to BUKIT LA TINGGI.berehat sebentar di TAMAN JEPUN.+M. Nasir kan.hahaha.
Lepas tu kita pg tmpt paling common kita pergi iaitu KL.haha.sampai homestay dapat lagi satu pengalaman yang indah iaitu KATILKU ROBOH.+(eleh sikit je xmcm org lain). Ok dah.aktiviti seterusnya menghabiskan duit.memang abis pn duit saya.MENARA TINJAU AND TAMAN TASEK.
p.s:aktiviti tambahan for the month of JULY –lisan/2 hari mc/peka CHEMISTRY/
T H E  E N D    S E K I A N :majulah sukan untuk Negara.




Wednesday, 13 July 2011

SUNG JOON

thanks to siti aisyah zulkifli for~~what the word.MEMPERKENALKAN.p/s-menjual sebenarnya.haha.anyway from her lah aku kini mengenali another great actor SUNG JOON OPPA.


handsome tak.HAHA.wahh.aku suka dia sebab muka dia ala-ala korean+japanese.ASAA~first mengenalinya dr cerita LIE TO ME.aisyah punya keje.hehe.walaupun pn dlm citer tu dia hero ke-second je.tp dia tetap cool.chewah.asal la aku suka sgt hero kedua je.pelik2.anyways dia ada berlakon dlm satu lagi cerita WHITE CHRISTMAS.entahlah tak tengok pn lg.takpe2 itu nanti punya cita.so sebab minat la sangat.aku pun men-google la dia ini.so inilah hasilnya.

Name: 성준 / Sung Joon (Seong Jun)
Real name: 방성준 / Bang Sung Joon
Profession: Actor
Birthdate: 1990
Height: 187cm

TV Shows
Lie to Me (SBS, 2011)
White Christmas (KBS2, 2011)


SUNG JOON OPPA DAEBAK
it's picture time :)

ini waktu first dia keluar dalam lie to me.masa ni rambut still panjang lagi.


and then come the new haircut.aku prefer dia rambut macam ni.nampak manly sikit.

and bawah-bawah ni hasil men-google aku.hehe




T H E E N D.T H A N K Y O U.>____<



Tuesday, 12 July 2011

it's my life.

It's my life,And it's now or never,I ain't gonna live forever,I just wanna live while I'm alive
this is my life.tapi kenapa aku rasa hidup aku ni hanya untuk menyenangkan orang lain.myra you do this,you do that.i don't even know what to do for my own sake.memang susah.ayat ni selalu keluar"cuba la jadi macam ......................... kmu tu.da la pandai.so what.i'm useless la kalau tak pandai.apalah gunanya nak compare2 kn orang lain.i am who i am.hidup ni tak selalu SEMPURNA.kenapa nak kena jadi orang lain sedangkan diri kita sedia ada.

this is my life.aku dah hidup for 16 years.and aku still tak tahu what i want to do with my life.ooohh amirah iffah azmay nak jadi doktor.tapi mampu ke semua tu tercapai.cita-cita tu hanya mengikut cita-cita orang lain.eehh aku nak jadi doktor la.eee aku pn sama nk jadi doktor.what really i wanna be.aku tak tahu.aku teringat cerita twilight saga:Eclipse. Jessica’s (Anna Kendrick) graduation speech.
“When we were five, they asked us what we wanted to be when we grew up. Our answers were thing like astronaut, president, or in my case… princess.
When we were ten, they asked again and we answered – rock star, cowboy, or in my case, gold medalist. But now that we’ve grown up, they want a serious answer. Well, how ’bout this: who the hell knows?!
This isn’t the time to make hard and fast decisions, its time to make mistakes. Take the wrong train and get stuck somewhere chill. Fall in love – a lot. Major in philosophy ’cause there’s no way to make a career out of that. Change your mind. Then change it again, because nothing is permanent.
So make as many mistakes as you can. That way, someday, when they ask again what we want to be… we won’t have to guess. We’ll know.”

the point is sekarang ini ialah masa untuk kita buat silap and dgn kesilapan tu kita boleh perbaiki diri kita. be a BETTER person.hidup ini lebih pendek dari yang kita jangka.jadi pedulikan apa orang nk cakap.buat apa yang kita rasa betul.fikir guna akal fikiran dan bukan guna hawa nafsu.ini hidup kita bukan orang lain.

S E K I A N.

 
 

Thursday, 30 June 2011

goodbye love.

 
you're so sweet.I'm so sorry if i hurt your feeling.it just that i don't have the time for you right now.and i hope you'll find a better person than i am.and so goodbye LOVE.

Monday, 27 June 2011

green lantern.

 
HAHA.dah tengok.ahh well best la jgk tp lembap sikit.tgk 3D.mmg aku suka bazir duet.hehe.
tgk pn sbb RYAN REYNOLDS.suka gila dkt dia after seeing the proposal.
Quote1.png In brightest day... in blackest night, no evil shall escape my sight! Let those who worship evil's might, beware my power -- Green Lantern's light! Quote2.png --Hal Jordan

Sunday, 26 June 2011

who's eyes ??


who's eyes??
It's SHINee.omoo~~

Thursday, 23 June 2011

Monday, 20 June 2011

SHINee-japan debut sigle-REPLAY

as we all wait for the release,it is finally here.japanese version of REPLAY is out and BOOMM amazing.
the song is awesome,they are awesome,and new haircut people.hell yeah.
key oppa ♥♥♥
Sounds different but still catchy as the korean version.so enjoy.

Wednesday, 15 June 2011

eunhae ♥♥

"my wife is donghae"
they own each other.

Thursday, 9 June 2011

x-men first class

YUSSSHHH.memang absolutely best citer ni.haha.well best bg aku sbb i'm a fan of xmen.so sesetengah orang maybe xfhm.but we should give credit to the one who make this film.thank you
so this is the main cast for this film.power diorang semua mmg super duper awesome.i just wish aku ada power mcm tu.mesti best kan >.<
so this is James Mcavoy as Charles Xaxier  aka professor X when he was young.masa ni dia ada rambut lg but now he's bald.haha.you should probably know this guy from WANTED.awesome film.
Michael Fassbender as Eric Lensherr aka Magneto.haha.awesome.dia angkat submarine dalam film ni.wow mmg best la.kan bagos boleh buat macam tu.too bad lastly his ended being evil.

HAHA.so that it.x-men first class.worth to see it.

Saturday, 4 June 2011

oh no!.oh my!


 ♥♥omooo~so sexy .key oppa saranghae.♥♥
p/s-this picture has nothing to do with what i'm posting.
hey ho let's go.hello readers :) .how you feeling today?.ok checkout my post title "oh no!oh my!".oh no!oh my! sebab aku dah bagi seseorang ckp "kau dah curi hati aku" ayat dye kinda mcm tu la.haha.yes you la stalker.i know you're reading this.hari-hari kau buka blog aku right.kau stalker favorite aku and i do like you sebab kau handsome not bad la , super duper intelligent tak kot .haha , caring yes ,kpop lover TOTALLY NOT.macam mana tah dia indie fan.opposite betul.lovable yes.annoying ABSOLUTE YES.tapi aku cakap suka bukan cinta ok so jangan nak tinggi melangit perasannya.aku suka kau sebab first thing kita da kawan since aku kecik lagi.ala kau tua sikit je dari aku.secondly i'm so glad you're not smkt student.kalau tak teruk aku kena.so thank you for having a crush on me but..and there's always a but aku still tak boleh set my mind straight lagi.so SORRY. (:

Saturday, 28 May 2011

NUR KASIH THE MOVIE.

 
ya overall OKAY.wow mungkin sesetengah orang tak suka but i'm amazed dgn filem ni.tearing eyes tu memang ada la.thank you sebab buat filem ni. filem ni memang beri impak dekat aku la sebab i'm having kinda the same problem as nur amina."ambillah apapun kecuali nur".bagi aku ambillah apapun kecuali DIA.sapa yg tahu.tahulah siapa DIA."perjalanan masih jauh".memang perjalanan aku,DIA masih jauh.dan tanpa DIA perjalanan aku takkan lengkap."abang doakan adam takkan rasa apa yang abang rasa".aku harap aku takkan rasa apa yg aidil dan DIA rasa.tolonglah jangan."kenapa nak jauhkan diri dari allah".betul kenapa aku nak jauhkan diri bila aku dapat ujian ni.aku kena tabah.aku tak boleh mengalah."ganjaran yang kita dapat setimpal dengan apa yg kita bagi".agaknya apa yg aku beri pada DIA selama ni sayang sikit ke sayang banyak.ya allah selamatkan DIA.terima kasih.

Thursday, 26 May 2011

perang dah tamat.

the world now lives in fear.
we are afraid of everything.

Thursday, 19 May 2011

I'M FREE :]


finally exam is OVER.sukanyasukanyasukanya aku.hihi.
so my report for this exam.
english-ok la..so so jela..biasa la orang melayu. (:
bm-YES.great.nama je ic tulis melayu.tp i'm suck at BM.haha
sejarah-of course la NOT.mmg absolutely teruk.yela baca buku pn tak.
physics-OMG~~.that it.i'm sorry cikgu.
chemistry-YES.ini rasanya boleh.haha.sebab i baca buku.tp A tu xtntu lg la.
math-thank god.it's not so hard as addmath.YAAY i got an A for it..haha
biology-MEMANG...banyak yang salah..ragu-ragu punya pasal la~
sivik-as easy as ABC.haha :P
addmath-FINALLY.last paper la kan.memang absolute 100% sure.it going to be BADDDD~~.
ok that it.my middle year examination is over.tamat dengan kesukaran.haha.addmath padan muka.hihihuhuhehehaha. (:
report by:amirah iffah azmay

Monday, 16 May 2011

.happy teachers day.



so it teachers day.YAAAY.actually it not much to say.happy teachers day,TEACHERS.
 I'M SORRY..
i'm sorry for all what I'd done.
i'm sorry for my grades.
i'm sorry for my attitudes.
i'm sorry for EVERYTHING.
THANK YOU..
thank you for being my teachers.
thank you for your curiosity and motivation.
thank you for your kindness.
thank you for EVERYTHING.

to all my teachers.HAPPY TEACHERS DAY.wish you all happy on this day.love you.

Sunday, 8 May 2011

my life.my world.IBU.


Only One Mother
Hundreds of stars in the pretty sky,
Hundreds of shells on the shore together,
Hundreds of birds that go singing by,
Hundreds of lambs in the sunny weather.
Hundreds of dewdrops to greet the dawn,
Hundreds of bees in the purple clover,
Hundreds of butterflies on the lawn,
But only one mother the world wide over.

"Happy Mothers Day"
"Happy Mother's Day" means more
Than have a happy day.
Within those words lie lots of things
We never get to say.
It means I love you first of all,
Then thanks for all you do.
It means you mean a lot to me,
And that I honor you.

But most of all, I guess it means
That I am thinking of
Your happiness on this, your day,
With pleasure and with love

lovelovelovesarangsarangsarang..just for you :)

Wednesday, 4 May 2011

middle-year-exam-

esok start exam.and i haven't make my revision yet.OMG i had a feeling that it going to be so damn HARD.oo well if i fail its okay right.because it just middle year..i still have my final year.i decided to not do my best for this exam..and i don't even care about it.hihi.if i get good grades than it just my luck.bye

Wednesday, 20 April 2011

petrosains show!!

petrosains show you guys.we made it.OMG thanks god it over.you can't even imagine the pressure.the stage was huge.(BAINUN's).and we were the second last team to present.the other team were great but we the same too.haha.and of course there always team that so damn awesome..yaa i admit it.but we were great enough so it enough for me.some of the team experiment didn't work out.omg that is so embarrassing.haha..luckily all our plans work out pretty well..well maybe there's a little bit of mistake but its okay.we can't done this without the helps from other.so thanks to our sound system technician,aini,our volunteer,hanis and not to forget the teachers.pn.fatimah,pn.samsuriati and sir LKY..HAHA 

-i'm glad it over!!

Friday, 15 April 2011

i luv bags.

i'm so freaking want korean japanese bags.its so cute.it colourful and what not to like about it.
so below this is the bags that i want so freaking bad...huhu..
could somebody please get these bags for me please.
*PLEASE*





pleasepleasepleasepleasepleasepleaseplease